El projecte Eurogiants es posa en marxa oficialment

El diumenge 6 de maig de 2012, a la ciutat de Barcelona s'ha escrit una pàgina per la història dels gegants d'Europa: Vuit Federacions dels gegants de Catalunya, les Illes Balears, l’Aragó, els Països Baixos i Bèlgica, es van reunir a la Casa dels Entremesos per discutir la fundació d’Eurogiants, sent la Confederació Europea dels Gegants.

Després d'una visita guiada molt interessant a la Casa i una introducció als gegants exposats, cada assistent va presentar la seva Federació per a continuació fer un dinar de germanor.

A les quatre i mitja de la tarda, el Jaume López Puigbó, com a president del Cercle Internacional d’Amics dels Gegants, va obrir la sessió pronunciant unes paraules a mode de línies mestres. Tot seguit va donar la paraula al Paul Spapens, president de la Federació holandesa que va parlar sobre la necessitat de totes les federacions de treballar junts com amics dels gegants. A continuació el Johan Vencken, President de la Federació dels Gegants de Flandes va fer una introducció sobre els principis bàsics de Eurogiants.

Un informe més detallat de la reunió s'emetrà dins d'algunes setmanes, però la conclusió de la reunió és que totes les federacions varen donar el cop oficial d'avançar cap a la base efectiva dels Eurogiants.

La fundació es durà a terme al maig de 2013 a Brussel·les, sent la capital d'Europa.

Durant els propers mesos d'aquest any 2012 les propostes dels estatuts oficials i el reglament intern seran escrits i enviats a totes les Federacions fundadores. Als inicis del 2013, la versió final ha d'estar llesta per procedir a la fundació efectiva d’Eurogiants.

La primera pedra ja ha estat posada, la resta seguirà. Cal fer una gran quantitat de treball, però l'amistat entre els delegats s'està fent forta. I aquesta amistat és la pedra angular de la federació: tots som amics dels gegants que volen promoure i preservar la tradició única dels gegants!

A la reunió es trobaven representades les següents federacions:

  • Cercle Internacional d’Amics dels Gegants (Catalunya)
  • Reuzen in Vlaanderen (Bèlgica)
  • Reuzen Federatie (Holanda)
  • Coordinadora de Colles de Geganters i Grups de Grallers de les Comarques Meridionals de Catalunya (Catalunya)
  • Agrupacio Gegantera de les Illes Balears (Balears)
  • Coordinadora de Geganters de Barcelona (Catalunya)
  • Coordinadora de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella (Catalunya)
  • Asociación de Portadores, Músicos y Amigos de los Gigantes de Aragón – Per delegació (Aragó).