Neix Eurogiants

El dissabte 28 de gener 2012 tres federacions dels gegants varen trobar-se a Halle (Bèlgica) per discutir com podrien promoure i preservar la cultura única i el patrimoni dels gegants d'Europa.

Hi eren el Cercle Internacional d'Amics dels Gegants, Reuzenfederatie Nederland i Reuzen in Vlaanderen VZW, cadascuna representada pels seus respectius presidents Jaume López, Paul Spapens i Johan Vencken, els quals varen signar el seu compromís de treballar junts i van decidir avançar cap a la fundació de la Confederació Europea de Gegants.

El proper 6 de maig tots els presidents s'uniran de nou en una reunió a Barcelona per determinar els passos addicionals de la fundació.

Igualment el 26 de febrer, la Coordinadora de Colles de Geganters i Grups de Grallers de les Comarques Meridionals de Catalunya va celebrar la seva Assemblea de Socis. En ella el President del CIAG, va presentar el projecte de la Confederació Europea dels Gegants i va convidar a la Coordinadora a contribuir al projecte com a membre fundador.

L'Assemblea va votar sobre la proposta que va ser aprovada per unanimitat i d'aquesta manera la Coordinadora es converteix en el quart membre del projecte.