Activitats de l'any 2010

1 de gener: Es presenta el segell número 15 de la nostra col·lecció dedicada als gegants d’a rreu del món. En aquest cas hi apareix la figura anomenada “La Chapetona”, de Barva de Heredia (Costa Rica).

13 de gener: La senyora Carmen Cervera, Baronessa Thyssen Bornemisza, enceta la llista de personalitats que recolzen la tasca del Cercle, dins de l’anomenat “Grup de Suport”.

15 de gener: Publiquem el número 25 de la revista CIAG.doc.

23 de gener: Endeguem la ronda d’entrevistes amb representants de diferents partits polítics presents al Parlament de Catalunya per tal de donar-els-hi a conèixer el “ Manifest” que hem elaborat i titulat “ Reflexions adreçades a la societat pel reconeixement de la cultura popular i tradicional com a element de la nostra identitat nacional”.

24 de gener: La senyora Marina Rosell, cantant i compositora, ingressa en el “Grup de suport” a la nostra Entitat.

27 i 28 de gener: Ens visita el nostre Delegat a Uruguai, senyor Benjamín Liberoff, que també és l’Assessor del Ministre de Turisme i Esports d’a quell país. L’objectiu de la visita, entre d’altres assumptes, és planificar una possible propera presència del Cercle amb el seu material expositiu i de colles geganteres al Carnaval de Montevideo en un futur. Per aquest motiu, durant la seva estada a Catalunya, i acompanyat per membres de la Junta Directiva del Cercle i del Consolat del seu país, s’entrevista amb membres de diferents departaments de la Generalitat de Catalunya.

1 de febrer: Surt el segell número 16 que reprodueix la gegantona coneguda amb el nom de “ Xochilt”, de León (Nicaragua).

7 de febrer: La senyora Núria Feliu, cantant i actriu, ens fa arribar la seva adhesió al “Grup de suport”.

1 de marc: Es publica el segell número 17, dedicat els gegants “Guillermo” i “Susana”, pertanyents a la Peña “El Carrasquizo”, de Monzón (Huesca).

10 de març: S’incorpora al “Grup de suport” del Cercle la senyora Carme Ruscalleda i Serra, cuinera reconeguda amb cinc estrelles Michelin.

20 de març: El cantant i compositor Gerard Quintana ens informa de la seva acceptació a pertànyer al “Grup de suport” al Cercle.

1 d’abril: Distribuïm el segell número 18 en el que hi apareix el gegantó anomenat “ Mossèn Alcover”, de l’ Agrupació Gegantera de les Illes Balears.

3 d’abril: El senyor Pep Bou, actor de teatre i min, fa pública la seva adhesió al nostre “Grup de Suport”.

8 d’abril: Es celebra a Barcelona, per primera vegada, una reunió en la que hi participen els Presidents de les Entitats del Món dels Gegants més representatives, a dia d'avui, al nostre país. A ella hi assistiren el senyor Albert Moya, de l’ Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, el senyor Francesc Xavier Ortíz, de la Coordinadora de Colles de Geganters i Grups de Grallers de les Comarques Meridionals de Catalunya, el senyor Antoni Lucena, de la Coordinadora de Geganters de Barcelona, i el senyor Jaume López, del Cercle Internacional d´Amics dels Gegants.

15 d’abril: Surt el número 26 de la revista CIAG.doc.

17 abril: El Cercle participa amb les seves figures en les activitats desenvolupades entorn del “III Encuentro de Gigantes y Cabezudos” de Caravaca de la Cruz (Murcia).

20 d’abril: El Marc Gené, pilot de fórmula 1, ens manifesta la seva acceptació a formar part del “ Grup de suport” del Cercle.

23 d’abril: El Cercle, junt amb les altres tres Entitats Geganteres Catalanes, participa amb els seus gegants en el programa del Josep Cuní “ Els Matins” de TV3, dins les activitats de la Diada de Sant Jordi

29 d’abril: La senyora Pilarín Bayés, dibuixant i ninotaire, s’incorpora a la llista de personalitats que recolzen la nostra tasca des de dins del “Grup de suport”.

1 de maig: Amb el número 19 difonem el segell dedicat als “gegants bojos” del Carnaval de Solsona.

23 de maig: Participació amb els nostres gegants i capgrossos en el “1er. Encuentro de Gigantes y Cabezudos” celebrat a la localitat de Sena (Huesca).

1 de juny: Presentem el segell número 20 amb la geganta “la Rosa del Paral.lel”, de la Colla de Geganters i Grallers del Poble Sec de Barcelona.

Del 18 al 21 de juny: Viatge a la localitat de Chester (Anglaterra) per participar amb els gegants a les activitats fetes a l’e ntorn del “Midsummer Festival” i endegar converses amb les autoritats locals de cara a col·laboracions futures.

1 de juliol: Dediquem el segell número 21 als gegants “Doña Sancha” i “Pedro II, el católico”, de la localitat de Sena (Huesca).

14 d’agost: Entrevista a Barcelona amb la Presidenta del Casal de Catalunya a Rosario (Argentina), per planificar la possibilitat d’activitats futures.

5 de setembre: Participació amb les nostres figures a la “XXV Trobada de Gegants” de Les Borges Blanques.

6 de setembre: Participació institucional, a Tarragona, en els actes d’estrena del gegantó de la Coordinadora de Colles Geganteres i Grups de Grallers de les Comarques Meridionals de Catalunya.

26 de setembre: A Barcelona, organització i participació en els actes de cloenda de l’any geganter.

1 d’octubre: Es tanca el segon any de la col·lecció amb el segell número 24, destinat als gegants de Chester (Anglaterra).

15 d’octubre:Inauguració de la nostra exposició a la localitat d’ Ontinyent (Alacant), que ha estat oberta fins el 30 del mateix mes.

22 d’octubre: A la ciutat de Philadelphia, (Estat de Pennsylvanya - Estats Units) te lloc l’acte commemoratiu dels 10 anys del Cercle, organitzat per Cindi Olsman, la nostra Delegada a aquell país, en les instal·lacions del “The Philladelphia’s Magic Gardens”.

31 d’octubre: Participació amb les nostres figures en el “5è Aplec de Gegants i cabets” a la localitat d’ Ontinyent (País Valencià), una festa que es celebra cada quatre anys.

27 i 28 de novembre: Ens visita una representació del gegants i la ciutat de Chester (Anglaterra) per tal de continuar avançant en els projectes comuns, concretant-se un pla d'actuació pel trienni 2011-2013.

22 de desembre: Té lloc a Olinda (Brasil) la primera reunió entre el nostre Delegat a aquell país, senyor Hilàrio Nóbrega da Cunha,representants de l’Ajuntament d’Olinda, i altres persones relacionades amb el món geganter a Brasil. L’objectiu d’aquest contactes, que estan continuant, és la presentació de propostes que facin possible, entre altres, la presència de gegants en activitats relacionades amb els Mundials de Futbol de l’any 2014 que es faran en aquell país, així com en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro de l’any 2016.

Cloenda: Amb ells arribem a la xifra de 100 països amb gegants. Al llarg d’aquest 12 mesos la tasca de recerca ens ha permès incorporar vuit nous països a la llista gegantera, i son: Bermuda, Burundi, Dinamarca, Madagascar, Mongòlia, Singapur, Sudàfrica i Síria.

 

Mongòlia.

 

Indonèsia.

Camboia.

Sudàfrica.