Resum d'Activitats de l'any 2009

1 de gener: Presentació del tercer segell de la nostra col.lecció dedicada als gegants i capgrossos del món en el que es reflecteix la figura del “Diablo”, de Cartago (Costa Rica).

1 de gener: Difonem per la xarxa el número 12 del nostre butlletí digital CIAG.doc express.

1 de febrer: Publicació del segell número 4 de la col.lecció, aquesta vegada dedicat a la “Tía Cascas”, de La Almunia de Doña Godina (Saragossa).

1 de febrer: Divulgació del número 13 del nostre butlletí CIAG.doc express.

1 de març: Editem el número 22 de la revista CIAG.doc.

1 de març: Editat el cinquè segell de la col.lecció, essent dedicat als gegants Foner i Tanit, de l’Agrupació Gegantera de les Illes Balears.

1 de març: Apareix el número 14 del nostre butlletí digital CIAG.doc express.

30 de març: El President de Costa Rica, senyor Òscar Arias signa un Acord Executiu declarant “d’Interès Cultural” la propera visita d’una representació dels gegants costa-riquenys al nostre país, a invitació de la nostra Organització

18 d’abril: Participació dels nostres gegants en la primera Trobada feta a Albalate de Cinca (Osca).

19 d’abril: Presència dels nostres gegants com a convidats en la 22ª Trobada feta a Maspujols (Tarragona).

19 d’abril: Entrevista a Madrid amb els directius del Museo del Carnaval de Montevideo per planificar futures actuacions conjuntes.

24 d’abril: Presència de les nostres figures a la festa del “Fabulari”, celebrada a l’Hospitalet de Llobregat.

1 de maig: Tramesa del número 16 del nostre butlletí CIAG.doc express

1 de maig: Presentació del segell dedicats als gegants Nicolau i Remediets d’Alacant.

24 de maig: Participació dels nostres gegants, com a convidats a la XI Trobada Gegantera de les Comarques Meridionals feta a Mora la Nova (Tarragona).

1 de juny: Publicat el número 23 de la revista CIAG.doc.

1 de juny: Presentat el segell dedicat al gegant Antoni Gaudí, de Riudoms, commemorant el desè aniversari de la seva estrena.

7 de juny: Inaugurada la nostra exposició, dedicada als gegants del món, a la localitat de Belchite (Osca) dins les activitats dedicades a la celebració del “Encuentro de Gigantes de Aragón”, organitzada per la Asociación de Portadores, Amigos y Músicos de los Gigantes de Aragón.

13 de juny: Arribada al nostre país, convidats per la nostra Organització, d’una expedició de 32 costa-riquenys amb gegants i músics del seu país, encapçalada per una amplia representació governamental i institucional que han participat en activitats diverses, institucionals i festives, fins el dia 2 de juliol.

16 de juny: Recepció oficial al Consell Comarcal de l’Anoia.

19 de juny: Recepció oficial a la Diputació de Tarragona.

20 de juny: Recepció oficial a l’Ajuntament de Riudoms (Tarragona).

20 de juny: Conferència sobre els gegants de Costa Rica a Riudoms (Tarragona).

21 de juny: Participació a la Trobada de Gegants feta a Riudoms (Tarragona), amb la presència del senyor Ramon Fontdevila, Director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya.

24 de juny: Participació dels nostres gegants a la trobada celebrada a l’Estartit (Girona).

26 de juny: Recepció oficial per part del senyor Joan Manuel Treserras, Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

26 de juny: Recepció oficial per part del senyor Ernest Benach, President del Parlament de Catalunya.

27 de juny: Recepció a l’Ajuntament de Vallgorguina (Barcelona).

28 de juny: Participació a la Festa Gegantera feta a Vallgorguina (Barcelona).

28 de juny: Acte d’apadrinament, a Vallgorguina, dels gegants “El Rei” i “La Reina”; i posteríor donació dels mateixos al Colegio Universitario de Cartago i a la mascarada “ Los Chapetones”, de Barva de Heredia (Costa Rica).

30 de juny: Recepció oficial per part de la senyora Carme García Lores, Consellera Delegada de Cultura de la Diputació de Barcelona i el senyor Juncà, Cònsol Honorari de Costa Rica.

1 de juliol: Presentat el segell dedicat a les figures anomenades "El Rei” i “La Reina".

4 de juliol: Reunió de treball a Pinhal Novo (Portugal) amb els Delegats del Cercle a Brasil, Comunitat de Madrid i Portugal.

5 de juliol: Participació dels nostres gegants a la Trobada feta a Pinhal Novo (Portugal).

15 de juliol: Presentada la primera fulla sencera de la col.lecció que estem dedicant a difondre els gegants i capgrossos d’areu del món.

21 de juliol: Entrevista al nostre Delegat de Madrid dins la revista “Paradores”.

1 d’agost: Publicat el segell dedicat als avis gegants de Llucmaçanes “l’avi Perico” i “s’àvia Aguedet”, de la Colla d’Amics Geganters de Llucmaçanes (Menorca - Illes Balears) 8 d’agost: Participació de les nostres figures a la 9ª Trobada de Gegants celebrada a la localitat de Leganés (Madrid).

1 de setembre: Publicat el número 24 de la nostra revista CIAG.doc.

1 de setembre: Presentat el segell dedicat al gegant “Marty Finkelstein”, del grup de Cindi Olsman, de Filadèlfia (Estats Units)

25 de setembre: Inaugurada la nostra exposició sobre els gegants del món a La Almunia de Doña Godina (Saragossa) 1 d’octubre: Publicat el segell dedicat al gegant Lo Martí del Mallol, de Poboleda (Tarragona).

Del 20 d’octubre al 8 de novembre: Visita d’una representació de la Junta Directiva del Cercle a diferents localitats de Costa Rica.

25 d’octubre: Participació a les trobades de gegants de Paraiso i Orosí (Costa Rica).

28 d’octubre: Desfilada a Cartago (Costa Rica) i recepció de la seva Municipalidad.

29 d’octubre: Festa gegantera a San Miguel de Terrazú (Costa Rica).

30 d’octubre: Visita i actuació al Casal Catala de San José i participació a la festa gegantera feta a Barva de Heredia (Costa Rica). Recepció a la seva Municipalidad.

31 d’octubre: Participació a Cartago (Costa Rica) en el Xº Encuentro de la Mascarada Tradicional costarricense i desfilada a Aserrí.

1 de novembre: Participació a la festa gegantera feta a Aserrí.

1 de Novembre: Presentat el segell que representa al “boneco gigante” Barbapapa, pertanyent al Carnaval d’Olinda (Brasil)

1 de desembre: Editem el número 25 de la nostra revista CIAG.doc.

1 de desembre: Es presenta el segell de la figura D’mba, de les tribus Sussu (Guinea Conakry).

 

Colòmbia.

 

Costa Rica.

República Democràtica del Congo.

Guinea.