Resum d'activitats de l'any 2008

Al llarg d'aquests mesos passem de 80 països amb gegants coneguts a la xifra de 90. Les tasques de documentació i recerca del Cercle han permès afegir al "món geganter" en solamen t128 mesos els seguents països: Costa d'Ivory, Eslovènia, Estònia, Gambia, Islàndia, Israel, Malta, Sierra Leona, Togo i Vanuatu.

4 de gener: Arriba des de Costa Rica el contenidor que portava els gegants de les colles catalanes que hi anaren per participar en les festes geganters en aquell país a finals d'octubre i primers de novembre de l'any passat.

10 de febrer: Es presenta la pàgina web www.xigantes.org, dedicada als gegants de Galicia, i que és coordinada pel nostre Delegat a aquella Comunitat, el senyor Julio González Montañés.

24 de febrer: Es presenta el número 17 de la nostra revista CIAG.doc.

6 de març: Es presenta la pàgina web www.mascarada.or.cr, realitzada conjuntament amb el Colegio Universitario de Cartago i l'Arxiu Fotogràfic "Terra Nostra", en la que es van catalogant les figures geganteres de Costa Rica

29 de març: Es celebra a Madrid una reunió de treball entre membres de la Junta Directiva, el nostre Delegats a la Comunitat, en Ramón Álvarez, i els socis del Cercle per planificar activitats futures.

2 d'abril: Editem el número 18 de la revista CIAG.doc.

9 d'abril: Presentat el llibre dedicat als gegants del País Valencià, editat per la Colla Gegantera d'Ontinyent, i en el que el Cercle ha aportat bona part de la visió internacional d'aquestes figures.

10 de maig: Es presenta el primer número "CIAG.doc express" el butlletí informatiu digital de la nostra Entitat. Es difon exclusivament a través de la xarxa i en quatre idiomes diferents.

18 de maig: Difonem el número 2 del butlletí CIAG.doc.express.

6 de juny: Inaugurada a Pinhal Novo (Portugal) la nostra Exposició sobre els Gegants al Món, dins dels actes de celebració del Xè aniversari del grup "Bardoada".

10 de juny: Nomenament del senyor Josep Antoni Bas Francés, President del Gegants d'Ontinyent, com a Delegat del Cercle al País Valencià.

10 de juny: Repartim el número 4 del butlletí CIAG.doc.express.

12 de juny: Nomenament del senyor Antonio Graça com a Delegat de la nostra Organització a Portugal.

Del 21 al 23 de juny: Al Moll de la Fusta de Barcelona: Col.laboració en els actes de la Festa Major de la Cultura Tradicional a Catalunya, organitzada per la Confederació d'Entitats de Cultura Tradicional Catalana, de la que la nostra Federació n'és membre.

Del 27 al 30 de juny: Taula de Treball, a Salento (Colombia) sobre la situació actual dels gegants en aquell país. Organitzada per la nostra Delegada a Colombia.

2 de juliol: Inauguració a Saragossa de l'Exposició "La Danza de los diferentes gigantes, cabezudos y demás figuras", a càrrec de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Saragossa. En ella el Cercle ha tingut cura de tota la vessant internacional del fet geganter.

5 de juliol: Informem de les activitats més recents en el número 5 del butlletí CIAG.doc.express

12 de juliol: Presentat el número 19 de la nostra revista CIAG.doc

1 d'agost: Difonem el número 6 del nostre informatiu digital CIAG.doc express.

29 d'agost: Publiquem el número 7 del butlletí geganter CIAG.doc express.

14 de setembre: Signatura de l'Acord de Col.laboració amb l'Agrupació de Colles Geganteres de les Illes Balears.

14 de setembre: Festa de Presentació dels Gegants de Costa Rica.

1 d'octubre: Presentat el número 20 de la revista CIAG.doc

6 d'octubre: Difonem el número 8 del nostre informatiu digital CIAG.doc express.

31 d'octubre: Distribuïm el número 9 de l'informatiu CIAG.doc express.

1 de novembre: Presentem el primer segell de la sèrie personalitzada dedicada als gegants i capgrossos arreu del món.

4 de novembre: Enviem el número 10 del nostre informatiu digital CIAG.doc.express

14 de novembre: Reunió entre membres de la Junta Directiva del Cercle i la de l'Agrupació de Colles de Gegantes de Catalunya, amb els seus Presidents al davant, per tal de normalitzar les relacions entre les dues Entitats.

22 de novembre: Nomenament de la senyora Cindi Olsman com a la nostra Delegada als Estats Units.

27 de novembre: Presentació del llibre "La Danza de los Diferents, ...", editat a Saragossa i en el que ha col.laborat la nostra Organització.

1 de desembre: Repartim el número 11 del full informatiu digital CIAG.doc.express

1 de desembre: Presentem el segell número 2 de la nostra col.lecció dedicada als gegants i capgrossos d'arreu del món.

13 i 14 de desembre: Participació en la festa de gegants feta al Santuari de Lluc (Illa de Mallorca), convidats pels nostres companys de l'Agrupació de Colles Geganteres de les Illes Balears.

29 de desembre: Presentem el número 21 de la nostra revista CIAG.doc.

 

Cuba.

 

Berga.

Benín.

Suïssa.

Puerto Rico.