Presentem les personalitats que formen el “Grup de suport” al Cercle

El “Grup de suport” a la nostra Organització està format per personalitats de reconegut prestigi que han acceptat recolzar la nostra cultura popular i tradicional, i dins d’ella les activitats del Cercle Internacional d’Amics dels Gegants i la seva projecció internacional. Aquest grup de personalitats no està tancat encara i es preveu la incorporació d’algunes altres persones al llarg dels propers mesos.

Estem segurs de que dit suport ens ajudarà a assolir els nostres objectius, els quals passen prioritàriament per apropar, encara més, al públic en general aquesta vessant de la cultura i, en especial, els gegants capgrossos i altres figures de desfilada portades d’arreu del món.

A més de fer públic el seu suport, algunes de dites personalitats ens han fet arribar els escrit que reproduïm a baix de tot.

En aquest moments el grup de suport està format per les següents personalitats (per l’ordre de la seva adhesió):

Sra. Carmen Cervera - Baronessa Thyssen-Bornemisza.

"... Ara la infantesa ha quedat enrere, però quant veiem aquelles figures pel carrer no podem evitar que se'ns bellugui el cor i torni a la nostra memòria alguna imatge del passat.

Gràcies a la tasca duta a terme pel Cercle Internacional d'Amics dels Gegants ara sabem que almenys hi ha 102 països o territoris amb indrets en que aquest batec del cor que jo sento ells també el viuen....

Per això, dono tot el meu suport al Cercle i a les seves iniciatives, per tal d'aconseguir un major coneixement i reconeixement del món geganter".

Sra. Carme Ruscalleda - cuinera amb cinc estrelles Michelin.

".... M’agrada admirar els gegants, m’agraden els nans i el bestiari, m’agrada veure’ls dansar i imaginar-me la història que hi ha darrere de cada parella: trobo que són personatges plens de vida, que mostren el caràcter de cada població i que susciten relacions humanes i festa al carrer.

Cada Festa Major, els gegants passen per sota el balcó de casa meva, hi desfilen amb una colla d’altres gegants que visiten Sant Pol de Mar i omplen de festa i d’alegria la nostra vila mediterrània.

Aquest any me’ls miraré encara amb més estimació que mai, perquè amb la tasca que es porta a terme des del Cercle Internacional d’Amics dels Gegants, la vida i la cultura que contenen aquests personatges, tan alts i bells, està protegida i estimada."

Sra. Núria Feliu - cantant i actriu.

"Una de les tradicions que més m'estimo de la nostra terra són aquests homes i dones enormes que ens visiten els dies de festa grossa. N'hi ha de cofois i çapats, amb galtes rosades i ulls ben vius, altres d'estirats i amb el cap ben alt, coronats d'ors i amb túniques vistoses.

Els gegants i les gegantes, més alts o més baixets, sempre ens veuen des de les alçades amb la il·lusió del nen que vestim de gala en les grans diades.... En honor d'ells i de tots els que perseveren en les tradicions del nostre poble, celebrem doncs aquesta festa tan nostrada, simbòlica i feliç com és el ball de gegants i capgrossos, donant suport al Cercle Internacional d'Amics dels Gegants !".

Sra. Marina Rosell - cantant i compositora.
 
Sr. Gerard Quintana - cantant i compositor.
 
Sr. Pep Bou - mim i actor de teatre.
 
Sr. Marc Gené - pilot de Fórmula 1.
 
Sr. Joan Pera - actor.
 
Sra. Pilarín Bayés - ninotaire.
 
Sr. Enric Majó - actor.
 
Sr. Luis Cobos - compositor i director d'orquestra.

"M'ha sorprès, i molt gratament, el conèixer la tasca desenvolupada pel Cercle Internacional d'Amics dels Gegants i els seus treballs de recerca, documentació i interrelació dins d'aquest gran apartat de la cultura popular i tradicional.

La seva afirmació, documentada, que existeixen aquestes figures en, fins avui, 102 països així com el veure les seves activitats portades a terme en els darrers anys em reafirma en el meu compromís de donar suport aquesta gran tasca i convidar a que altres la secundin. Amics del Cercle estic amb vosaltres .

Sr. Òscar Dalmau - comunicador.

"Des de ben menut he sentit una gran fascinació pels gegants. Tant els de carn i óssos com els de cartró pedra.

La primera melodia que vaig aprendre a cantar va ser la de dos gegants de la cançó. No eren Joan Manuel Serrat ni Raimon, eren el Gegant del Pi i el de la Ciutat. I des de llavors, sempre que em topo amb una figura altíssima, ja sigui la d'un pivot de bàsquet o la de la geganta de la Núria Feliu, saludo amb admiració".

Sr. Albert Om - periodista i presentador.
 
 
Sr. Luis Cobos.
 
Sr. Òscar Dalmau.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.
 

1

Sra. Carmen Cervera - Baronessa Thyssen Bornemisza.

1

Sra. Carme Ruscalleda.

1

Sra. Núria Feliu.

1

Sra. Marina Rosell.

1

Sr. Gerard Quintana

1

Sr. Pep Bou.

1

Sr. Marc Gené.

1

Sr. Joan Pera.

1

Sra. Pilarín Bayés.

Sr. Enric Majó.

Sr. Albert Om.